Lederdøgn
Første weekend i april har lederne et døgn sammen. Her bliver forskellige tiltag i gruppen vendt og der bliver arbejdet med udvikling af vores spejderarbejde. Det er også her hvor gruppelederne arrangerer nogle teambuilding øvelser til os, så vi bliver rystet godt sammen. Det vigtigste er dog hyggen! Vi får spist noget god mad sammmen, grint og snakket. Vi er meget forskellige i ledergruppen både i alder, størrelse og erhvervsbaggrund. Det ser vi ikke som en hindring for at have det godt sammen, tvært imod, så ser vi det som en styrke. Som spejder er der plads til alle også i ledergruppen. Om aftenen går vi til ro i vores shelters. Næste dag er planlægning af halvårs program.
Planlægning
Vi har to planlægningsmøder på et år, hvor hele ledergruppen mødes og planlægger halvårsprogram. Først, det som er fælles for hele gruppen og derefter det som er på hver gren. Vi gør det med inspiration fra hinanden for at sammensætte det bedste program for vores spejdere. Der er ud kan vi også bedre bruge lederressourcerne bedst, hvis der er en der har noget som vedkommende er særligt god til. Halvårsplanlægningen finder sted som afslutning af lederdøgnet, samt en dag i efteråret, hvor vi slutter af med fælles spisning og hygge om aftenen.
Korpsrådsmøde
Som leder deltager vi i Det Danske Spejderkorps' demokrati, ved at sende to stemmeberettigede (og andre interesserede) afsted til Korpstådsmødet, der er korpsets' øverste myndighed. Her vælger vi korpsledelse og spejderchefer, samt en masse love og vedtægter, og vedtager korpsets retning sammen. Desuden mødes vi med andre fra korpset, til en masse spændende debatter og inspirerende oplæg.
Kurser
Som leder hos Christiansmindespejderne tager vi afsted på kurser, for at få ny viden og inspiration med hjem til spejderne. I foråret var Carsten og Sune på fjeldgruppens Kano- og vildmarkskursus, så troppen kan komme ud og sejle i vores kanoer.
Lederuddannelse
Som leder har man mulighed for mange typer kurser. Uddannelsesmarkedet, der afholdes et par gange årligt er et af de rigtig populære kurser. Her kan man frit valg mellem et hav af forskellige moduler, der både kan være teoretiske og praktiske. Der er bl.a mulighed for at lave gourmetmad på bål og trangia, lære at planlægge de fedeste møder for spejderne, og lære at håndtere forskellige former for værktøj, som kniv, sav og økse, blot for at nævne en lille del. Der arbejdes også en del med korpsets værdier. Markedet holdes over en weekend med start fredag aften, hvor der er rig mulighed for hygge med spejdervenner fra hele landet. Man lærer nemlig en masse skønne mennesker at kende, og tit mødes man igen og igen. Man føler sig aldrig alene på uddannelsesmarkedet.
Lørdag er der moduler hele dagen, men man vælger selv, hvor mange man vil have. Lørdag aften er der typisk fælles lejrbål med sang og hygge, og nogle gange har vi voksne haft mulighed for at komme på spejderløb, ligesom vores egne spejdere kommer. Det er fedt at prøve, og så kan man også bedre sætte sig ind i hvad spejderne fortæller om, når de kommer hjem fra tur.
Søndag er der igen moduler indtil middag, hvorefter man tager hjem, mæt, glad og fyldt med super fede oplevelser.
DDS uddannelsesmarked bør man ikke snyde sig selv for.
Juletur
Juleturen er den hyggeligste og traditionsrige tur på året. Det er en tur hvor vi er sammen alle spejdere og ledere. Det er derfor også en tur som skaber et godt sammenholdt mellem lederne. Turen starter med at alle spiser deres medbragte madpakke, så afholder vi forskellige juleaktiviteter, spiser æbleskiver og julehygger igen. Så står vores herlige madhold for flæskesteg og risalamande. Til slut danser om juletræ og julemanden kommer. Når dagen er omme og spejderne er lagt i seng er der lidt lederhygge sammen med vores familiespejderforældre.